Obuka za preduzetništvo u kulturnim industrijama Srbije

Na Mećavniku u Mokroj Gori, u organizaciji nezavisne organizacije za istraživanje i razvoj u neprofitabilnom i kreativnom sektoru Academica iz Beograda i programom Mad Marx, u periodu od 23. do 26. septembra održana je Dositheus obuka za preduzetništvo u kulturnim industrijama.

Cilj Dositeheus projekta je jačanje kapaciteta i stručna podrška preduzetništvu u kulturnim industrijama u Srbiji (kulturni turizam, grafički dizajn, izdavaštvo, muzička industrija, film, izdavačke umetnosti, vizualne umetnosti, stari zanati). Ovaj projekat Academica je realizovala u saradnji sa UNESCO katedrom za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu, a pod pokrovitekjstvom Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost UNESCO. Projekat su sufinasirali UNESCO-Međunarodni fond za kulturni diverzitet i Švajcarski program za kulturu Zapadni Balkan.

Svi učesnici obuke dobili su Sertifikat o strukovnoj edukaciji za profesionalni razvoj u kulturnim industrijama (osnovi menadžmenta, osnovi marketinga, poslovno planiranje, finasiranje, brending, prodaja). Ceo projekat je bio dobro osmišljen i realizovan, tako da su svi učesnici proširili svoje znanje iz različitih oblasti. Obuka je bila edukativna, stručna i na visokom nivou izvedena od strane profesionalnih stručnjaka iz ove oblasti: Aleksandra Đerića, Katarine Milenković, Marine Delić i drugih predavača.