Održan seminar "Prostor bez granica"

U organizaciji BOŠ-a i Kancelarije Vlade Republike Srbije za evropske integracije, u četvrtak 04.10. 2012. godine u Kući srpsko-norveškog prijateljstva u Gornjem Milanovcu održana je završna konferencija projekta "Jačanje kapaciteta uprave za pristupanje Srbije Evropskoj uniji".

Konferenciju posvećenu fondovima Evropske unije i programima u lokalnim zajednicama organizovanoj u saradnji Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Beogradske otvorene škole, uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške, otvorili su Milisav Mirković, predsednik opštine Gornji Milanovac, Nils Ragnar, ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji i Milorad Bjeletić, izvršni direktor Beogradske otvorene škole.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici gradova i opština Okruga i drugi članovi iz Srbije, zaposleni u opštini Gornji Milanovac i predsednik Udruženja "Turizam u selima Srbije" Zlatana Petrović i zamenik Milka Nedeljković.

Aktivno, pravovremeno i delotvorno uključivanje lokalne samouprave u proces evropskih integracija, definisanje i realizovanje prioriteta za jačanje i razvoj sopstvenih kapaciteta, jedan je od ključnih faktora za uravnotežen i održiv privredni i društveni razvoj, istakao je zamenik kancelarije za evropske integracije Srđan Majstorović na otvaranju regionalne konferencije "Prostor bez granica-primena EU politike u cilju održivog razvoja lokalnih zajednica u Srbiji", u Gornjem Milanovcu.

Konferencija označava završetak aktivnosti na projektu "Jačanje kapaciteta uprave za pristupanje Srbije Evropskoj uniji" koji je sprovođen u periodu 2010-2012. godine i koji je realizovan kao nastavak ranijeg projekta započetog u decembru 2008. godine.