Sajam turizma u Novom Sadu

Udruženje „Turizam u selima Srbije“ uspešno se prestavilo na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu koji je održan od 27-30. septembra ove godine. Svojim bogatim propagandnim materijalom, koji je bio izložen na štandu Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac, želeli smo da pokažemo naša najlepša seoska turistička domaćinstva. U tome smo i uspeli, jer veliki broj potencijalnih turista bio je zainteresovan da boravi u našim selima.

Opština Gornji Milanovac je prepoznatljiva destinacija seoskog turizma u Srbiji. Zainteresovani gosti mogu da borave, po njihovoj želji, u 90 kategorisanih seoskih domaćinstava u 28 sela, koja raspolažu sa 630 ležajeva.

Kvalitet ponude dokazuje i to, da je prestižno priznanje „Turistički cvet“, koji dodeljuje Turistička organizacija Srbije za kategoriju najbolje seosko domaćinstvo, 2010. i 2012. godine pripalo „Rajskim konacima“ iz Leušića i Kući „Tri hrasta iz Klatičeva“, članovima udruženja, na šta smo veoma ponosni i zadovoljni.

TURIZAM U SELIMA SRBIJE
predsednik Zlatana Petrović