Održana manifestacija „Savinački dani“

Na poznatom izletištu u okolini Gornjeg Milanovca, Savincu, 21. jula 2012. godine održana je manifestacija „Savinački dani“, posvećena prvoj srpskoj slikarki Mini Vukmanović-Karadžić, ćerki Vuka Karadžića, čiji su posmrtni ostaci, po njenoj želji, položeni u kripti manastira Sveti Sava, prvoj zadužbini Miloša Obrenovića.

U bogatom kulturno-umetničkom programu manifestacije „Savinaćki dani“ nastupao je Folkorni ansambl „Tipoplastika“, Izvorna grupa „Crnućanka, KUD „Brđani“, Folkorno društvo Brđani, zdravičari, pesnici i dr.

Lovačko udruženje „Vojvoda Milan Obrenović“ za ovu priliku je organizovalo takmičenje 28 ekipa lovaca iz Gornjeg Milanovca, Čačka, Arađelovca, Ljiga, Stragara u spremanju „Zlatni gulaš Savinca“. Žiri je bio na mukama da proba sve pripremljene gulaše i bude što objektivniji. Na kraju su doneli odluku da sve tri medalje i prelazni pehar pripadnu Lovačkom udruženju „Vojvoda Milan Obrenović“ i to prvo mesto pripalo je podružnici Majdan, drugo mesto podružnici Ugrinovci, a treće, podružnici Takovo.