Otvorena hladnjača, sportski tereni i naselje "Devet Jugovića" u Eko selu Koštunići

Savetnik u ambasadi Angole , Hose Rodriges je dana 28.06.2014 godine ,svečano, presecanjem vrpce, otvorio hladnjaču fabrike "Grab" koja posluje u okviru kompanije Jomil doo u gornjomilanovačkom selu Koštunići.

On se tom prilikom zahvalio na pozivu vlasniku Jovanu Čekoviću i izrazio očekivanje da će Srbija i Angola proširiti dobru saradnju koja traje već duže vreme.

Vlasnik Jomila, Jovan Čeković je izrazio zadovoljstvo što se baš danas, na Vidovdan, otvarila ova hladnjača.

kostunici

"Mi svake godine ovaj praznik krunišemo puštanjem u rad nekog novog objekta, tako danas otvaramo hladnjaču, kpacaiteta 150 tona, a budući da se bavimo preradom voća i povrća, ovim potezom smo ukomponovali sve od primarne proizvodnje do čuvanja i skladištenja", naveo je on.

kostunici

Čeković je naglasio da se preko 50 procenata gotovih prizvoda ove fabrike izvozi u Angolu. Prema njegovim rečima , u Koštunićima ova firma ima i sopstveni zasad voća – šljive, kruške, aronije i borovnice na površini od 20 hektara, a planirano je i proširenje poljoprivredne proizvodnje.

kostunici

Ponuda u Turističkom centru "Momčilo Čeković" u Koštunićima danas je obogaćena i drugim dodatnim sadržajima . Na levoj obali reke Čemernice u okviru sportsko-rekreativnog dela otvorena su dva sportska terena, izgrađena po najsavremenijim standardima od kojih jedan teniski, sa plastičnom podlogom, ispunjava sve profesionalne kriterijume.

kostunici

Jedinstveno etno selo u Srbiji posebne namene, izgradjeno krajem prošle godine, nazvano Ljubavnim naseljem, danas je, takođe, zvanično otvoreno. Zove se Devet Jugovića, a osnovna svrha mu je borba protiv bele kuge. Ima ukupno devet vajata, i svaki nosi ime i prezime, po čuvenoj braći iz naše epike.

kostunici

Ovi etno objekti svojstveni su po tome što su izgradjeni od starih drvenih kaca u autentičnom srpskom stilu, okrugli su i raspolažu ležajima istog oblika. Inače, "Momčilo Čeković" posluje u okviru "Jomil grupe", a samo u fabriku "Grab" i Turistički centar u ovom selu je uloženo oko dva miliona evra.


Vest preuzeta sa sajta – jomilgroup.rs