Održan 36. Međunarodni sajam turizma ITTFA 2014 u Beogradu

seoski turizam

U Beogradu je završen 36. Međunarodni sajam turizma, najveća turistička manifestacija u Srbiji i jugoistočnoj Evropi koja je ove godine okupila hiljadu izlagača iz 54 zemalja sveta. Sajam je bio otvoren od 27. februara do 2. marta 2014. godine u četiri hale gde su se predstavile domaće i strane ponude u oblasti turizma. Zemlja partner bila je Indonezija, najrazuđenija ostrvska država na svetu, sa velikim turističkim i kulturnim potencijalom. Predstavnici turističke privrede iskoristili su četvorodnevne susrete za razmenu iskustava, druženje, ali i uspostavljanje i unapređenje poslovne saradnje.

Udruženje "Turizam u selima Srbije", je i ove godine, u hali četiri promovisalo svoj propagandni materijal koji je bio izložen na štandu Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac i pokušalo da skrene pažnju javnosti na sve popularniju turističku destinaciju seoskog turizma opštine Gornji Milanovac prepoznatljive u Srbiji.

Uspeli smo u tome, jer je veliki broj potencijalnih turista zainteresovan da dođe u naša sela, a oni mogu da borave, po njihovoj želji, u 90 kategorisanih seoskih domaćinstava koja se nalaze u 28 sela sa 630 ležajeva.

Članovi udruženja su na štandu promovisali svoja domaćinstva i specijalitete Iz ovog kraja (Gordana Milošević Kuća "Tri hrasta " iz Klatičeva, Žiža Ivanović Vila "Melodija " iz Grabovice i Zorica Pantović Vila "Breza" iz Majdana).Ova domaćinstva su do sada ugostila veliki broj domaćih i inostranih gostiju. Zato, ako želite da uživate i Vi u miru i tišini u seoskoj idili, da budete uvažen gost, da se hranite zdravom hranom tradicionalne srpske kuhinje, da upražnjavate pasivan ili aktivan odmor po Vašoj želji, dođite, uživaćete u čarima šumadiskog sela i nećete se pokajati.

Na sajmu se uspešno predstavilo i "Eko Etno selo Koštunići " iz Koštunića, prvo ekološko selo u Srbiji vlasnika Jovana Čekovića, sa svojim propagandnim materijalom i proizvodima iz sopstvene fabrike bio hrane, koji su vrhunskog kvaliteta i atraktivne ambalaže.