Specijalno priznanje za film "Odmor na selu"

film o seoskom turizmu

Na petom Međunarodnom Festivalu turističkog i ekološkog filma (Silver lake tourfilm festival) – SILAFEST '13, koji je održan na obali Dunava, u Velikom Gradištu od 1. do 7. septembra 2013. film Zlatane Petrović iz Gornjeg Milanovca "Odmor na selu" dobitnik je specijalne nagrade žirija za najbolji film ruralnog turizma.

Zlatana Petrović je autor ovog filma, a do sada je osvojila brojna priznanja za filmove, stručne radove i propagandni materijal iz oblast seoskog turizma.

Na Festivalu, koji se održava pod pokroviteljstvom Međunarodnog komiteta festivala turističkih filmova CIFTT-a i koji okuplja najeminentnije autore, ne samo iz Evrope već i celog sveta, prijavljeno je 180 filmova iz 28 zemalja, od kojih su 54 filma selektovana za zvanični, takmičarski deo programa. Predednik žirija bila je poznata glumica Gorica Popović.

Film je pokazao da i mi, domaćim snagama možemo itekako mnogo da uradimo i pokažemo domaćoj i međunarodnoj javnosti u svim segmentima stvaranja. Film "Odmor na selu" je na pravi način afirmisao vrednosti, tradiciju i bogatstvo seoskog turizma.