Održan četvrti Turistički forum

turisticki forum

Turistička organizacija Srbije u saradnji sa ovogodišnjim domaćinom Turističkom organizacijom Čačka, organizovala je četvrti Turistički forum, koji je održan od 17. do 20. aprila u Čačku. Ovogodišnji forum okupio je oko 200 turističkih radnika iz 67 turističkih organizacija iz cele Srbije, kao i specijalne goste iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Na svečanom otvaranju prisutnima se obratila Gordana Plamenac, direktorka Turističke organizacije Srbije, Jelena Sladić, ispred Ministarstva finansija i privrede, Dragomir Savić, direktor Turističke organizacije Čačka, a dobrodošlicu svim učesnicima poželeo je i Aleksandar Dačić, pomoćnik gradonačelnika Čačka.

Predavanja na forumu imala su za cilj predstavljanje osnovnih pravila online komunikacije, upoznavanje sa društevim mrežama, njihovim specifičnostima i načinima na koje se mogu koristiti u komunikaciji. Pored radnih sesija ,Turistički forum je bio prilika za jedinstvenu razmenu iskustva, ali i odmeravanje snaga na sportskim terenima u okviru brojnih sportskih disciplina.

Poslednjeg dana foruma organizovan je izlet u zaštićeno područje-predeo izuzetnih odlika "Ovčarsko-kablarska klisura", u okviru kojeg su učesnici Turističkog foruma imali priliku da posete neki od manastira u Maloj Srpskoj Svetoj Gori, ali i da uživaju u nezaboravnoj plovidbi katamaranima po jezeru Međuvršje.