Održan Forum uspešnih žena u oblasti turističke industrije

U organizaciji Udruženja ugostiteljstva i turizma Privredne komore Beograd, 10. maja 2012. godine održan je „Forum uspešnih žena u oblasti turističke industrije“ koji je okupio žene lidere turističke industrije iz oblasti hotelijerstva, turističkih agencija, restoraterstva, novinsko-izdavačke i srodne industrije, ruralnog turizma, kao i predstavnike udruženje žena i zvaničnih institucija iz Srbije i zemalja regiona.

Osnovne teme Foruma obuhvatile su sve segmente turizma, počev od gradskog, zdravstvenog i ruralnog turizma, uključujući hotelijerstvo i gastronomiju, pa do marketinške i mediske pozicioniranosti destinacija i turističkih proizvoda.

Aktivnu ulogu u radu Foruma, pored ostalih, imala je i Zlatana Petrović predsednik udruženja „Turizam u selima Srbije“, koja je izlagala temu Razvoj ruranog turizma u opštini Gornji Milanovac sa osvrtom kako eliminisatih uticaj negativnih faktora na razvoj seoskog turizma, kao dobar poznavalac iz ove oblasti.

Skupu su prisustvovale i gošće iz regije - predstavnica Uprave HF Eko Etno Grupe mr. sci Dijana Katica iz Hrvatske, ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Gorana Zlatković, prof. dr. Marija Knežević - dekan Fakulteta za turizam u Banja Luci i druge, koje su podelile iskustva iz svojih zemalja o učešću i ulozi žena u turizmu.

Program Foruma